18 de desembre 2009

Us presentem el nou edifici de l’Obra Social Caixa Sabadell

Benvinguts a l’Obra Social Caixa Sabadell. Us obrim les portes d’aquest edifici singular, que forma part del perfil de la ciutat de Sabadell des de l’any 1910.

Façanes exteriors del nou espai remodelat des del Jardí de Caixa Sabadell
Cèl·lula/Obra Social Caixa Sabadell

Al bell mig de la ciutat de Sabadell, trobareu aquest edifici recentment remodelat per l’estudi d'arquitectura Bonell i Gil, i executat per l'empresa Contratas y Obras.

Les intervencions més importants s’han realitzat a l’antic magatzem de la Biblioteca, que anteriorment havia estat el “taller de les Cosidores de l’Escola Industrial d’Arts i oficis, i a la façana principal de l’Obra Social Caixa Sabadell. Amb la reforma, l’entrada principal a l’equipament torna a ser pel C/ d’en Font, 25 de Sabadell, antiga entrada de la Biblioteca de Caixa Sabadell.

Façana principal de l’Obra Social Caixa Sabadell, al c/ d’en Font, 25 de Sabadell
Berta Tiana/Obra Social Caixa Sabadell

Però la intervenció més espectacular ha estat la creació d’un nou auditori amb capacitat per a 400 localitats que s’ha aconseguit a partir d’una important obra d’enginyeria.

Accés a l’Auditori_3 i vista lateral de l’Auditori_3
Berta Tiana/Obra Social Caixa Sabadell

Segons l'arquitecta Clara Bretón, de la consultora d'estructures arquitectòniques BOMA, professora del màster de Tecnologies de l'Edificació de la UPC, "és interessant la metodologia constructiva d'aquesta obra, ja que es construeix un soterrani sota l'edifici existent sense tocar-lo ja que és de patrimoni". A més, el soterrani on s’ubica l’Auditori_3 és més ample que l'edifici i per tant també s’ha foradat una part del jardí per guanyar en amplitud.

Visita dels alumnes dels màsters de Tecnologies de l’Edificació i d’Estructures Arquitectòniques de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Fotografies: Clara Bretón

El nou equipament acollirà fins el mes de juny de 2010 l’exposició “Ets únic? Biometria: interactua i descobreix la teva identitat", inaugurada pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserra el 28 d’octubre de 2009.

Interior de l’antic taller de les cosidores, que acull l’exposició “Ets únic? Biometria: interactua i descobreix la teva identitat”
Berta Tiana/Obra Social Caixa Sabadell

Veniu a conèixer-lo en viu i en directe!
+ info: 696 406 767